De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Varkenswangen met wintergroenten en rode wijn

Ingrediënten

  • 1 kilogram varkenswangen
  • bloem (1/2 kopje)
  • 3 eetlepels boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1  ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knofloof (fijngesneden)
  • rode wijn (1 fles, krachtig - bv. uit de Côte du Rhône)
  • 4 deciliters kalfsfond
  • 2  laurierblaadjes
  • tijm (2 takjes)
  • rozemarijn (2 takjes)
  • 3  wortels
  • 1 bosje rapen
  • 1⁄4  knolselder
  • 200 gram spruiten (gehalveerd)
  • 3 eetlepels rode bessengelei
  • 1 bosje bladpeterselie (fijngesneden)
  • hazelnoten (grof gesneden)
  • peper en zout

Instructies

  1. Dep de varkenswangen goed droog met keukenpapier. Breng royaal op smaak met peper en zout en wentel door de bloem. Neem een diepe pan met dikke bodem en verhit hierin de boter met de olijfolie. Bak de varkenswangen rondom rond goudbruin (doe dit eventueel in twee of drie porties). Schep het vlees uit de pot en hou even apart.
  2. Fruit in dezelfde pan de uien tot ze beginnen kleuren en voeg de knoflook toe. Laat even meebakken en voeg het vlees terug toe. Overgiet met de wijn en breng aan de kook.
  3. Voeg de kalfsfond, de laurierblaadjes, de tijm en de rozemarijn toe. Zet het deksel op de pan en laat op een laag vuurtje 3 uur heel zachtjes sudderen.
  4. Maak ondertussen de groenten schoon en snij in beetklare stukken. Voeg ze toe aan de pot en laat nog 25 à 30 minuten zachtjes meegaren onder deksel.
  5. Breng opnieuw op smaak met peper, zout en voeg enkele eetlepels rode bessengelei toe. Schep de stoverij in een terrine en werk af met de bladpeterselie en de hazelnoten.