De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Varkensvleesribben met groenten

Ingrediënten

  • 1 kilogram varkensvleesribben (in stukken gesneden)
  • 1  klontje boter
  • 1  bussel wortelen (geschild en in stukjes gesneden)
  • 250 gram champignons (schoongemaakt en in stukjes gesneden)
  • 3  uien (gepeld en in ringetjes gesneden)
  • 1  witte selder (schoongemaakt en in stukjes gesneden - bladeren en stengels)
  • 1⁄2  citroen
  • 1  teentje knoflook
  • 2  takjes tijm
  • 1 1⁄2 liters kippenbouillon van knorr bouillonketeltje
  • peper en zout

Instructies

  1. Smelt de boter in een stoofpot en schroei het vlees dicht langs alle kanten. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de stukjes wortel, champignon, ui en selder toe samen met de citroen, de knoflook en de tijm. Laat 10 minuten stoven.
  3. Voeg de kippenbouillon toe en laat gedurende 45 minuten op zacht vuur pruttelen.
  4. Haal de citroen, de look en de tijm uit de stoofpot.
  5. Serveer met een sneetje Waldkornbrood.