De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Varkensstoofvlees met peperkoek

Ingrediënten

  • 1 kilogram varkensstoofvlees
  • 1  klont boter
  • 2 schijfjes peperkoek (in stukjes gesneden)
  • 2  ajuinen (fijngesnipperd)
  • 4  wortels (in blokjes)
  • 1⁄2  flesje bruin bier
  • 1  bouillonblokje
  • 2 eetlepels bloem
  • laurier
  • peper en zout

Instructies

  1. Wentel het varkensstoofvlees door de bloem.
  2. Smelt de boter en bak het vlees aan tot het goudbruin kleurt.
  3. Voeg de fijngesnipperde ui, de blokjes wortel en de laurier toe. Kruid met peper en zout.
  4. Overgiet met het bier en voeg het bouillonblokje en de peperkoek toe.
  5. Laat op een zacht vuur 1,5 à 2 uur sudderen.