De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Varkenshaasje Caribbean style met roerbakrijst

Ingrediënten

  • 2  varkenshaasjes
  • 2 schijfjes beenham
  • 100 gram cheddarkaas (geraspt)
  • 1  bokaal jalapeñopepers
  • 1⁄4  verse ananas (geschild en in blokjes gesneden- of een blik)
  • arachideolie (+ extra)
  • 125 gram basmatirijst (125 g is één builtje)
  • 1  groene paprika
  • 1  rode paprika
  • 4  lente-uitjes
  • 2  eieren
  • 1  kopje diepvrieserwten
  • 1 bosje koriander (fijngesneden)
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de varkenshaasjes open in de lengte, zodat je twee rechthoeken krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Beleg elke rechthoek met beenham. Bestrooi met de cheddarkaas. Beleg met een paar jalapeñopepers en de blokjes ananas. Rol dicht en bind rondom rond stevig vast met keukentouw. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit arachideolie in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom rond aan.
  4. Zet nog 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even rusten, verwijder het keukentouw en snij in plakjes.
  5. Kook intussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Snij de paprika’s en de lente-uitjes fijn.
  7. Verhit in een wok een scheut arachideolie en bak hierin de paprika’s en de lente-uitjes. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak verder.
  8. Voeg de eieren en de erwten toe en bak verder.
  9. Voeg eventueel nog wat blokjes ananas toe.
  10. Werk af met koriander en breng op smaak met peper, zout en komijnpoeder.
  11. Serveer bij het vlees.