De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Varkensgyros met sojascheuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kastanjechampignons (in schijfjes gesneden)
  • 500 gram varkensgyros
  • 2 deciliters kalfsfond
  • 250 milliliters lichte room
  • 500 gram sojascheuten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper & zout

Instructies

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de kastanjechampignons bruin. Kruid met peper en zout. Haal de champignons uit de pan en zet opzij.
  2. Verhit in dezelfde pan de rest van de olijfolie en roerbak de gyros.
  3. Overgiet met de kalfsfond en laat zachtjes sudderen.
  4. Voeg de room, de champignons, de sojascheuten en de kruiden toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat nog eventjes sudderen.