De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Traag gegaard buikspek

Ingrediënten

  • verse tijm (fijngehakt)
  • verse rozemarijn (fijngehakt)
  • verse salie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels (geplet)
  • 2 teentjes knofloof (geperst)
  • 1 snufje fleur de sel
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 kilogram buikspek
  • 2  uien, in ringen

Instructies

  1. Meng de verse kruiden met de peperkorrels, de look, de fleur de sel en de olijfolie. Bestrijk hiermee de onderzijde van het buikspek. Wikkel in plastic folie en laat 1 uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  3. Verdeel de uiringen over een bakplaat en giet er 1 cm water bij. Schuif de bakplaat in de oven.
  4. Plaats een rooster in de oven. Ontdoe het buikspek van de plastic folie. Leg het buikspek op de rooster (vel naar boven). Bestrijk het vel met de kruidenmengeling.
  5. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Verlaag de temperatuur naar 180 °C en rooster het vlees nog 2 à 2,5 uur.
  7. Voeg water toe zodat de uiringen niet aanbranden.
  8. Verhoog de temperatuur naar 220 °C en laat nog een kwartier bakken. Tot het vel mooi krokant is.
  9. Snij het spek in plakjes.