De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Tongschar meunière & zomerpuree met erwten en kropsla

Ingrediënten

  • 4  tongscharren
  • peper en zout
  • bloem (1 kopje)
  • 150 gram boter
  • 1 kilogram aardappelen
  • 1 pak diepvrieserwten (400 g)
  • 2 deciliters volle melk
  • nootmuskaat
  • 1  kropsla, gewassen

Instructies

  1. Dep de tongscharren goed droog met keukenpapier. Breng beide zijden op smaak met peper en zout en wentel ze door de bloem.
  2. Verhit 100 g boter in een grote braadpan (tot de boter bruist) en bak hierin de tongscharren aan beide kanten goudbruin (± 3 minuten per kant).
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en voeg de ontdooide diepvrieserwten toe. Deze garen vanzelf.
  4. Voeg de kokende melk toe en breng op smaak met 50 g boter, peper, zout en nootmuskaat. Prak tot een grove puree.
  5. Voeg de blaadjes kropsla toe en roer goed.
  6. Serveer bij de vis.