De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Tiramisu met chocolade en peperkoek

Ingrediënten

  • 100 gram côte d’or fondant chocolade
  • 250 milliliters room
  • 250 gram mascarpone
  • 4  eierdooiers
  • 4 eetlepels fijne suiker
  • 1  vanillestok
  • 1  pak vondelmolen peperkoek met honing en parelsuiker
  • 200 milliliters koude sterke koffie (Nescafé)
  • 1  scheut rum
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Instructies

  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie.
  2. Klop de room half op. Meng de room onder de chocolade.
  3. Klop de mascarpone los.
  4. Klop de eierdooiers op met de suiker.
  5. Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit. Meng onder de eierdooiers.
  6. Meng de dooiers onder de mascarpone.
  7. Meng het chocoladeroommengsel onder het mascarpone-eierdooiermengsel.
  8. Dop de sneetjes peperkoek in de koffie met rum.
  9. Neem een grote schaal. Wissel een laag peperkoek af met het chocolademengsel.
  10. Bestrooi met cacaopoeder.
  11. Zet in de koelkast.