De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Terrine van gerookte zalm met griet

Ingrediënten

  • 400 gram grietfilet
  • 2 deciliters vloeibare boter (+ extra)
  • 2  eiwitten
  • dille (fijngehakt)
  • 280 gram alvo noors gerookte zalm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Mix de griet met de boter en de eiwitten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de dille eronder.
  4. Doe de helft van het vismengsel in een ingevette terrinevorm.
  5. Beleg met enkele sneetjes gerookte zalm.
  6. Schep de rest van het mengsel over de gerookte zalm.
  7. Werk af met de rest van de gerookte zalm.
  8. Bak de terrine gedurende 45 minuten au bain-marie in de voorverwarmde oven.
  9. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
  10. Snij in sneetjes en serveer met geroosterd brood.