De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Tarte flambée met zwarte pens, appel en aardappel

Ingrediënten

  • 1  appel
  • 1  aardappel
  • 1  rode ui
  • 1  zwarte pens
  • 1 pak kruimeldeeg
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram zure room
  • oregano
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in plakjes.
  3. Schil de aardappel en snij in plakjes.
  4. Snij de ui in dunne ringen.
  5. Snij de zwarte pens in plakjes.
  6. Rol het kruimeldeeg uit.
  7. Meng de ricotta met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Besmeer het deeg met het mengsel.
  9. Beleg de bodem met de plakjes appel en aardappel, de uiringen en de zwarte pens. Kruid met peper en zout.
  10. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Werk af met de oregano.
  12. Serveer onmiddellijk.