De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Tagliatelle met gerookt spek en oesterzwammen

Ingrediënten

  • 200 gram alvo ontbijtspek gerookt (in reepjes gesneden)
  • 1  rode ui (in ringen)
  • 200 gram oesterzwammen (in stukken gescheurd)
  • 70 gram tomatenconcentraat
  • oregano (gedroogd)
  • marjolein (gedroogd)
  • rozemarijn (gedroogd)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 gram de cecco tagliatelle
  • 1  bussel platte peterselie (fijngehakt)
  • 100 gram parmezaanse kaas (gesnipperd)
  • olijfolie

Instructies

  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes krokant.
  2. Laat de uiringen en de oesterzwammen meebakken.
  3. Doe het tomatenconcentraat erbij. Kruid met de oregano, marjolein en rozemarijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat zachtjes pruttelen.
  5. Kook de tagliatelle beetgaar. Giet af.
  6. Meng met de tagliatelle met de saus.
  7. Werk af met de peterselie en de geraspte Parmezaanse kaas.