De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Tagliatelle met erwtjes

Ingrediënten

  • 150 gram gezouten spekblokjes
  • 400 gram tagliatelle
  • 200 gram erwten, vers of uit de diepvries (vers of bevroren)
  • 1  ui
  • 10 centiliters lichte room (20% of minder)
  • 2 eetlepels mascarponekaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zeezout

Instructies

  1. Hak de ui fijn. Doe wat olijfolie in een grote wok en laat zachtjes stoven. De ui mag 5 minuten stoven zonder kleuren.
  2. Zet een grote kom water op het vuur en breng aan de kook. Zout het water rijkelijk en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Voeg de tagliatelle toe. Laat koken zonder deksel tot de tagliatelle beetgaar zijn.
  3. Doe het spek bij de ui. Laat 2 minuten opbakken op een hoog vuur. Doe de room erbij. Kruid met peper. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Voeg de mascarpone toe en roer tot de kaas is opgelost.
  4. Voeg de gekookte erwtjes bij de saus. Laat even koken.
  5. Giet de beetgare tagliatelle af. Doe wat kookwater van de pasta bij de saus als deze te dik geworden is.
  6. Laat de Parmezaanse kaas oplossen in de saus. Voeg de gloeiende tagliatelle toe. Meng en serveer.
  7. Tip: fijngehakte tuinkruiden, zoals peterselie, dragon en zelfs munt mogen op het einde ook bij de saus.