De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Tagliatelle met champignons en krokante Cobourg

Ingrediënten

  • 250 gram barilla tagliatelle
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
  • 250 milliliters lichte room
  • 1  bouillonblokje
  • 150 gram grana padano (geraspt)
  • 1  bussel peterselie (fijngehakt)
  • 150 gram alvo gerookte cobourg
  • peper

Instructies

  1. Breng in een hoge kookpot water aan de kook. Kook de pasta beetgaar gedurende 6 minuten. Giet af.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een pan en bak de champignons op matig vuur gedurende 5 minuten. Schep regelmatig om.
  3. Verwarm de room in een pannetje. Voeg het verkruimeld bouillonblokje toe alsook de geraspte kaas. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Schep de peterselie erdoor
  4. Snij de Cobourg in repen van 1 cm. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de Cobourg gedurende 3 minuten. Schep de hamreepjes door de kaassaus. Breng op smaak met peper van de molen.
  5. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop.
  6. Serveer onmiddellijk. Lekker met een tomatensalade.