De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Summer bolognaise

Ingrediënten

  • 1  olijfolie
  • 500 gram kippengehakt
  • 1  ui (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 2  takjes verse tijm (fijngesneden)
  • 2  takjes verse rozemarijn (fijngesneden)
  • peper & zout
  • 500 gram linguine of dunne spaghetti
  • 400 gram kerstomaten (in drie kleuren)
  • 100 gram pijnboompitten
  • enkele takjes verse oregano (fijngesneden)
  • parmezaanschilfers

Instructies

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Fruit hierin het kippengehakt met de fijngesneden ui en knoflook. Voeg de fijngesneden tijm en rozemarijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat mooi goudbruin bakken.
  2. Kook intussen de linguine gaar in zout water.
  3. Halveer de kerstomaten en voeg ze toe aan het gehakt.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
  5. Giet de linguine af en meng met het gehakt en de tomaten.
  6. Werk af met de fijngesneden oregano, pijnboompitten en parmezaan.