De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Stoofpotje van varkensspiering en donker bier

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1 kilogram varkensspiering (in stukjes gesneden)
  • 4 eetlepels mosterd
  • 2  grote uien (in ringen gesneden)
  • 1  flesje grimbergen dubbel
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel luikse siroop
  • 2  laurierblaadjes
  • 2 deciliters kalfsfond
  • 250 gram champignons (in 4 gesneden)
  • peper en zout

Instructies

  1. Verhit een eetlepel boter in een pan en bak de stukjes spiering goudbruin.
  2. Wrijf het vlees in met mosterd en laat rusten op een bord.
  3. Smelt de resterende boter in een pan en stoof hierin de uiringen.
  4. Voeg het vlees toe. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg het bier, de bruine suiker, de siroop en de laurierblaadjes toe.
  6. Overgiet met de kalfsfond tot het vlees onder staat.
  7. Laat gedurende 1 uur sudderen op een zacht vuur.
  8. Voeg tijdens de laatste 10 minuten de stukjes champignon toe.