De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Stoofpotje van scampi’s, paprika en mango

Ingrediënten

  • 1 kilogram diepvriestijgergarnalen (gepeld en ontdarmd)
  • oliijfolie
  • 2 teentjes knofloof (fijngesneden)
  • 1  stukje gember (geschild en fijngesneden)
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 2  rode puntpaprika’s (in ringen)
  • 2 deciliters kippenbouillon
  • 400 milliliters kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen
  • peper & zout
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2  lente-uitjes (fijngesneden)
  • 1 bosje koriander
  • 1  mango (in blokjes)

Instructies

  1. Dep de ontdooide scampi’s goed droog met keukenpapier.
  2. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook, de gember, de currypasta en de puntpaprika’s.
  3. Voeg de scampi’s toe en roerbak ze kort.
  4. Voeg de paprika toe en roer opnieuw.
  5. Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk. Laat even inkoken en voeg dan ook de mango toe.
  6. Breng op smaak met limoensap, peper, zout, sesamzaadjes, lente-uitjes en koriander.