De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Spelt spaghetti marinara

Ingrediënten

  • 375 gram soubry spelt spaghetti
  • 750 gram zeevruchtenmix (scampi, garnaal, mossel, enz.)
  • 800 gram hele ontvelde tomaten
  • 100 gram tomatenpuree
  • 150 gram fijngehakte ui
  • 8 centiliters droge witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 gram grof gehakte peterselie

Instructies

  1. Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui al roerend tot hij zacht is.
  3. Voeg de wijn, de tomatenpuree en de tomaten toe. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur lager. Laat 10 minuten pruttelen tot de saus licht indikt.
  4. Voeg de zeevruchtenmix toe en bak het geheel een 5-tal minuten tot de zeevruchten goed gaar zijn.
  5. Roer vervolgens de peterselie erdoor. Voeg de pasta en de saus samen. Smakelijk!