De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Spelt penne met peultjes, spek en rucola

Ingrediënten

  • 375 gram soubry spelt penne rigate
  • 150 gram raketsla
  • 150 gram peultjes
  • 150 gram spekreepjes
  • 1⁄2 deciliter olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • peper & zout

Instructies

  1. Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
  2. Spoel de raketsla en dep ze droog.
  3. Kook de peultjes in kokend gezouten water en spoel ze daarna in ijswater om de mooie groene kleur te bewaren.
  4. Bak de spekjes mooi goudbruin.
  5. Maak de dressing met de olijfolie, de wijnazijn, peper en zout.
  6. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met de dressing.