De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Spaghetti met verse pesto

Ingrediënten

  • basilcum (4 handjes)
  • verse spinazieblaadjes (2 handjes)
  • 2 deciliters olijfolie
  • 1 teentje knofloof
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 30 gram parmezaan, geraspt
  • peper en zout
  • 400 gram spaghetti
  • extra parmezaan

Instructies

  1. Doe de basilicum, de spinazie, de olijfolie, de knoflook, de pijnboompitten en de geraspte parmezaan in een diepe pot. Mix met de staafmixer en breng dan op smaak met peper en zout.
  2. Kook de pasta in lichtgezouten water. Hou één kopje van het kookwater apart voor je de pasta afgiet.
  3. Meng de afgegoten pasta met de pesto. Verdun eventueel met het kookwater.
  4. Werk af met de extra parmezaan.