De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Spaghetti met pancetta en trostomaten

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 1  handvol pijnboompitten
  • 3  sjalotten (fijngesnipperd)
  • 250 gram pancetta (in reepjes gesneden)
  • 200 gram trostomaatjes (in stukjes gesneden)
  • 350 gram sacla primavera saus
  • 100 gram rucola
  • basilicum (fijngesnipperd)
  • 100 gram parmezaanschilfers
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Bak de pijnboompitjes in een pannetje zonder boter tot ze mooi goudbruin kleuren. Haal ze uit de pan zodra ze de juiste kleur hebben anders gaan ze verbranden!
  3. Verhit olijfolie in een pan en stoof hierin de fijngesnipperde sjalot. Laat de pancetta kort meestoven. Doe de stukjes tomaat erbij en laat ook meestoven. Voeg voor nog meer smaak de Sacla primavera saus toe.
  4. Roer de spaghetti voorzichtig onder de saus. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de rucola en de basilicum eronder.
  6. Bestrooi met de pijnboompitten en de parmezaanschilfers.