De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Spaghetti met Argentijnse garnalen

Ingrediënten

  • 400 gram fisker daily argentijnse pink garnalen, ontdooid, gepeld en ontdarmd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1⁄2  ui, fijngesnipperd
  • 350 milliliters tomatenpassata
  • 250 gram kerstomaten
  • 250 gram mascarpone
  • 375 gram soubry pasta al dente
  • peterselie
  • parmezaanse kaas
  • ______________________
  • marinade:
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 12 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de ingrediënten van de marinade. Marineer de garnalen in de marinade en leg in een ovenschaal.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui aan.
  4. Voeg de tomatenpassata en de mascarpone toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur pruttelen.
  5. Zet de garnalen gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de saus.
  7. Haal de garnalen uit de oven.
  8. Serveer met de pasta. Werk af met peterselie en Parmezaanse kaas.