De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Spaanse lamsstoofpot

Ingrediënten

  • 4  dikke sneden lamsnek
  • 1  ui
  • 2  takjes groene selder
  • 100 gram chorizo
  • 5  tomaten
  • 1 scheutje olijfolie
  • 16  ontpitte zwarte olijven
  • 1 snufje peper en zout

Instructies

  1. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot met dikke bodem. Bak de gepeperde en gezouten stukken lamsnek in de olie tot ze langs de twee kanten een mooie bruine kleur hebben. Schep het vlees uit de pot en houd het apart.
  2. Hak de ui in stukjes. Snijd ook de selder en de chorizo in kleine stukjes.
  3. Doe de groenten en de chorizo in de pot die voor het vlees werd gebruikt. Laat gedurende 5 minuten stoven op een zacht vuur.
  4. Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de pot. Giet 2 dl water in de pot. Kruid met peper. Breng aan de kook.
  5. Voeg het vlees opnieuw toe. Laat 1 ½ uur zacht sudderen onder deksel tot het vlees bijna van het been valt. Schep het vlees uit de pot. Houd apart.
  6. Zet de staafmixer in de saus. Mix. Giet de saus door een zeef. Laat ze opnieuw in de pot vloeien en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur een kwartiertje inkoken tot de saus een mooie dikte heeft.
  7. Voeg het vlees en de ontpitte zwarte olijven, die in schijfjes werden gesneden, toe. Laat 2 minuten opwarmen en serveer.
  8. Tip: gekookte witte bonen kunnen op het einde ook nog bij het lam.