De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Slaatje van pladijs en rauwkost

Ingrediënten

  • 4  pladijsfilets
  • 1  bosje dille
  • 1  citroen - geraspte schil
  • peper en zout
  • 1  scheutje olijfolie
  • 4  wortelen (geraspt)
  • 1  paprika (in reepjes)
  • 1  avocado (in blokjes)
  • 2 pakken veldsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (uit een potje)

Instructies

  1. Bereid eerst de vis: leg de filets in een ovenschaal en werk af met fijngesneden dille, de geraspte schil van de citroen, peper, zout en een scheutje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie. Zet 15 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  2. Verdeel de vis in stukjes. Meng met de groenten.
  3. Meng de mayonaise met de zure room en de geraspte mierikswortel. Voeg toe en meng.