De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Semifreddo van chocolade

Ingrediënten

  • 175 gram jacques bloc dessert puur
  • 3  eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 500 milliliters room 35% (Alvo)
  • 75 gram pistashenoten (fijngehakt + extra)
  • 3  eiwitten

Instructies

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Laat afkoelen.
  3. Klop de eierdooiers met de suiker stevig op. Meng de gesmolten chocolade hieronder.
  4. Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom met de noten onder de chocolademengeling.
  5. Spatel de stijfgeklopte eiwitten er door.
  6. Giet in de bakvorm. Bedek met huishoudfolie en zet voor minstens 3 uur in de diepvriezer.
  7. Haal 15 minuten voor het serveren uit de vriezer. Snij in plakjes en werk af met gezouten pistachenoten.