De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Salade van biefstuk en perzik

Ingrediënten

  • 400 gram biefstuk
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1  krulsla
  • 2  perziken
  • 1 bosje radijzen
  • 1  bakje scheutjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1  sjalot, fijngesneden
  • 1 deciliter arachideolie

Instructies

  1. Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Breng beide kanten op smaak met peper en zout. Bestrijk lichtjes met olijfolie. Verhit een grillpan en bak hierin de biefstukken. Laat afkoelen en snij in dunne reepjes.
  2. Was de krulsla en zwier ze droog. Verdeel in kleinere blaadjes en doe deze in een mooie schaal.
  3. Snij de perziken in reepjes en voeg ze toe.
  4. Snij de radijzen in plakjes en voeg ze toe.
  5. Werk af met de scheutjes.
  6. Maak een dressing: meng de mosterd met de rodewijnazijn en de fijngesneden sjalot. Voeg de arachideolie in een dun straaltje toe. Roer goed. Druppel over de salade en serveer meteen.