De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Salade Niçoise met verse tonijn

Ingrediënten

  • 400 gram verse tonijnsteaks (of uit de diepvries)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 400 gram groene of gele boontjes
  • 4  aardappelen
  • waterkers (1 bakje)
  • olijven (1 handje)
  • 1  rode ui
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels kappertjes

Instructies

  1. Dep de tonijnsteaks droog. Bestrijk lichtjes met olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Gril beide kanten zeer kort aan in een hete grillpan. Laat afkoelen op keukenpapier. Snij de harde uiteindes van de boontjes en kook ze 4 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder ijskoud water. Laat goed uitlekken.
  2. Snij de aardappelen met een mandoline of scherp mes in dunne plakjes en dep deze goed droog. Frituur ze goudbruin in olie van 180 °C.
  3. Was de waterkers. Ontpit de olijven. Snij de rode ui in halve maantjes.
  4. Maak de salade: snij de tonijn in dunne plakjes. Meng met de boontjes, de gefrituurde aardappelen, de waterkers, de olijven, de rode ui. Meng het citroensap met een beetje olijfolie en sprenkel over de salade. Werk af met de kappertjes.