De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Salade niçoise

Ingrediënten

  • 6  krieltjes (gekookt en gehalveerd)
  • 100 gram prinsessenboontjes (gekookt)
  • 100 gram trostomaatjes (in stukjes)
  • 1⁄2  rode ui (gepeld en in dunne reepjes)
  • 2  artisjokharten (in stukjes)
  • 5  alvo ansjovisfilets
  • 2  eieren (hardgekookt en in stukjes)
  • 10  père olive zwarte olijven (ontpit)
  • 1 blik tonijn
  • enkele blaadjes kropsla met tuinkruiden
  • 2 eetlepels filippo berio olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 scheutje natuurazijn
  • peper

Instructies

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  2. Schik de salade op een bord en verdeel de aardappelen, de boontjes, de trostomaatjes, de uireepjes, de artisjokharten, de ansjovisfilets, de eipartjes, de olijven en de tonijn erover.
  3. Serveer de dressing er apart bij. Lekker met De Trog bio meergranenbrood.