De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Salade niçoise

Ingrediënten

  • 200 gram tonijn (blik, uitgelekt en verbrokkeld)
  • 12  ansjovisfilets
  • 1  krop sla (gekuist en in grote bladeren verdeeld)
  • 200 gram prinsessenboontjes (gekookt)
  • 6  eieren (hardgekookt)
  • 4  aardappelen (gekookt en in blokjes gesneden)
  • 4  tomaten (in partjes gesneden)
  • zwarte olijven (ontpit )
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1  zoete ajuin (in ringen gesneden)
  • peper en zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1  citroen (sap)
  • 6 eetlepels olijfolie

Instructies

  1. Schik de sla op een bord.
  2. Doe de mosterd, de olijfolie, de wijnazijn en het citroensap in een kom en meng.
  3. Meng de boontjes, de uiringen en de partjes tomaat. Roer er een paar lepels van de vinaigrette onder.
  4. Schik de aardappelblokjes op de sla.
  5. Garneer met het groentemengsel.
  6. Schik de stukken tonijn hierop.
  7. Werk af met de gehalveerde eieren.
  8. Leg de ansjovis, de olijven en de kappertjes hierop.
  9. Werk af met de rest van de vinaigrette.
  10. Kruid met peper en zout.