De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Rundsstoofvlees met peperkoek en veenbessen

Ingrediënten

  • 1 kilogram rundsstoofvlees
  • 2  schijfjes vondelmolen peperkoek
  • boter
  • 200 gram alvo spekblokjes (gezouten)
  • 2  uien (fijngesnipperd)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 milliliters rundsbouillon
  • 250 milliliters gaillac saint-michel 2015 (rood)
  • ducros tijm
  • ducros laurier
  • ducros paprikapoeder
  • 300 gram ardo veenbessen
  • peper & zout

Instructies

  1. Kruid het rundsstoofvlees met peper en zout.
  2. Snij de peperkoek in blokjes.
  3. Smelt een beetje boter in een pan en bak hierin het spek uit. Haal het spek uit de pan. Bak in dezelfde pan het stoofvlees bruin. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
  4. Bak de fijngesnipperde uien goudbruin.
  5. Voeg de spekblokjes en het vlees terug toe. Strooi de bloem erover en laat even mee bakken.
  6. Voeg de tomatenpuree en de stukjes peperkoek toe. Overgiet met de wijn en de bouillon.
  7. Voeg de tijm, laurier en paprikapoeder toe.
  8. Laat 2 uur sudderen op een laag vuur.
  9. Voeg de veenbessen toe en laat ze nog een half uur meestoven.
  10. De veenbessen en de peperkoek dienen in de jus te zijn opgenomen.