De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Roze cupcakes met botercrème

Ingrediënten

  • 250  g boter
  • 250  g suiker
  • 250  g zelfrijzende bloem
  • een snufje zout
  • 4  eieren
  • 4  eetlepels melk
  • 2  muffin bakplaten met 12 holtes muffinpapiertjes
  • voor de botercrème:
  • 250  g poedersuiker
  • 125  g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 3  eetlepels water
  • roze kleurstof

Instructies

  1. Klop de boter romig.
  2. Voeg de suiker, de bloem, het zout, de eieren en de melk toe. Klop tot een glad mengsel.
  3. Gebruik een ijsschepper om het deeg te verdelen over de muffinpapiertjes in de bakplaten.
  4. Zet 15 minuten in een op 190,°C voorverwarmde oven.
  5. Laat afkoelen op een rooster.
  6. Mix de boter crèmig in een kom.
  7. Zeef de poedersuiker hierover en giet het water erbij. Meng goed.
  8. Doe de helft in een andere kom en voeg hier een klein beetje roze kleurstof aan toe.
  9. Neem een spuitzak met eventueel een gekartelde rand.
  10. Schep eerst de witte botercrème erin, daarna de roze.
  11. Meng de twee een klein beetje in de spuitzak. Spuit nu op elke cupcake een torentje.