De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Rode bietensoep met rundvlees

Ingrediënten

  • 500 gram soepvlees (of stoofvlees)
  • 2 liters water
  • 1 pak voorgesneden juliennegroenten
  • 2  verse rode bieten (geschild en in blokjes)
  • 2  laurierblaadjes
  • 2  takjes tijm
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2  rode bieten (voorgekookt, vacuüm verpakt)
  • 2  wortels (geschild en in blokjes)
  • 2  pastinaken (geschild en in blokjes)
  • 2  gele raapjes (geschild en in blokjes)
  • 250 gram witte kool (zeer fijn gesneden)
  • 1  potje zure room
  • 1 bosje peterselie

Instructies

  1. Leg het soepvlees in een diepe pan en overgiet met het water. Voeg de voorgesneden groenten en de rode bieten toe. Breng op smaak met laurier, tijm, zout en peper.
  2. Breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes pruttelen, of tot het vlees zacht is. Schep het vlees uit de soep, snij in blokjes en hou het apart. Zeef de bouillon.
  3. Breng ze opnieuw aan de kook met de extra rode bieten, wortels, pastinaken, rapen en witte kool.
  4. Laat nog 12 minuten garen en voeg dan opnieuw het vlees toe.
  5. Zet zure room en peterselie naast de soep op het buffet. Zo kan iedereen zijn portie op het laatst zelf afwerken.