De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Risotto met Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 1 liter bouillon
  • 2  sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 deciliter olijfolie
  • 300 gram arboriorijst
  • 2 deciliters witte wijn
  • zout en peper van de molen
  • 80 gram malse boter
  • 1⁄4 bosje gehakte peterselie
  • 150 gram parmezaanse kaas

Instructies

  1. Breng de bouillon aan de kook en houd warm op het vuur.
  2. Reinig, droog en hak de peterselie. Reinig de sjalotten en de look.
  3. Stoof sjalotten en look glazig in de olijfolie.
  4. Voeg de ongewassen rijst toe en meng alles door elkaar, tot de rijstkorrels volledig omgeven zijn door de olie. Stoof de rijst 2 minuten. Roer de wijn onder de rijst tot hij volledig is opgenomen in de rijst. Meng er een pollepel warme bouillon onder. Roer regelmatig tot vocht in de rijst is opgenomen. Blijf gedurende 15 à 18 minuten kleine geutjes warme bouillon toevoegen tot de rijst bijna gaar is. Kruid met peper en zout.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas.
  6. Roer van het vuur, malse boter, Parmezaanse kaas en peterselie onder de rijst.Serveer de risotto in warme borden.