De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Ratatouille

Ingrediënten

  • enkele eetlepels kant-en-klare tomatensaus
  • 3 teentjes knoflook ( fijngesneden )
  • enkele takjes tijm ( fijngesneden )
  • enkele takjes rozemarijn ( fijngesneden )
  • enkele takjes verse oregano
  • 2  courgettes
  • 2  aubergines
  • 4  romatomaten (langwerpig)
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Neem een ronde ovenschotel, of een diepe gietijzeren pan die in de oven mag.
  2. Bestrijk de bodem met de tomatensaus. Strooi hierover een beetje fijngesneden knoflook, tijm, rozemarijn en oregano (niet alles).
  3. Snij de courgettes, aubergines en tomaten in dunne plakjes. Leg ze afwisselend in de ovenschotel. Let op: zorg dat ze rechtop staan (zie foto). Werk op deze manier alle ingrediënten op.
  4. Bedruppel ruim met olijfolie.
  5. Breng goed op smaak met peper en zout.
  6. Bestrooi met de rest van de tijm, rozemarijn en oregano.
  7. Dek af met boterhampapier en vervolgens aluminiumfolie.
  8. Zet gedurende 45 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  9. Verwijder dan alle folie en papier. Zet nog 10 minuten in de oven.