De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Quiche met bloemkool en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1  bloemkool
  • 80 gram zalmsneetjes toast (Alvo)
  • 4  scharreleieren large (Alvo)
  • 250 milliliters room 35% (Alvo)
  • dragon (1 takje, fijngesnipperd)
  • 1 pak bladerdeeg (Herta, 230 g)
  • 150 gram pastamix (Alvo)
  • peper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze beetgaar. Giet af.
  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  4. Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en dragon.
  5. Roer de bloemkool en de zalmsnippers onder het eiermengsel.
  6. Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg.
  7. Vul deze met het eiermengsel.
  8. Bestrooi met de gemalen kaas.
  9. Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.