De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Quesadillas

Ingrediënten

  • 4  grote tortilla’s
  • 1 blik rode bonen (uitgelekt)
  • 2  tomaten (ontpit en in blokjes )
  • 1  kleine rode ui (fijngesneden )
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden )
  • 1 scheutje olijfolie
  • het sap van 1 limoen
  • peper en zout
  • 1  spaans pepertje (ontpit en fijngesneden )
  • 100 gram geraspte kaas
  • extra olie

Instructies

  1. Meng de rode bonen met de tomaten, de rode ui, de knoflook, de koriander, de olijfolie, het limoensap, peper, zout, het Spaans pepertje en de kaas.
  2. Leg twee tortilla’s voor je op een werkblad. Verdeel het mengsel over de tortilla’s en strijk glad. Dek af met de andere tortilla’s.
  3. Verhit wat olie in een grote braadpan en laat één dubbele tortilla voorzichtig in de pan glijden. Bak op een matig vuur 2 à 3 minuten. Leg dan een groot bord op de tortilla en draai de pan om, zodat de tortilla in het bord komt te liggen.
  4. Schuif ze opnieuw in de pan, zodat de andere kant ook kan bakken. Laat nog eens 2 à 3 minuten garen.
  5. Bak op dezelfde manier de andere dubbele tortilla. Snij in partjes en serveer onmiddellijk.