De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Pompoensoep met zure room, pancetta en pistachenoten

Ingrediënten

  • 1 kilogram pompoenvlees
  • olijfolie
  • 1  bol knoflook
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1  sjalot
  • 1  stengel prei
  • 5 deciliters kippenbouillon
  • peper en zout
  • een potje zure room
  • een pakje pancetta
  • een handje pistachenoten, grofgesneden
  • een handje fijngesneden peterselie

Instructies

  1. Snij de pompoen in grove stukken en verwijder de pitten. Schik ze in een ovenschaal met de doormidden gesneden bol knoflook, de rozemarijn en flink wat olijfolie. Laat ± 40 minuten in de oven garen op 200 °C. Verwijder dan de knoflook en de rozemarijn en de schillen van de pompoen.
  2. Fruit de sjalot glazig in olijfolie en voeg de fijngesneden prei toe. Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg de pompoen toe en laat nog 15 minuten verder garen.
  3. Mix de soep glad. Is ze te dik? Voeg dan eventueel nog een scheut water toe en breng opnieuw aan de kook.
  4. Bak de pancetta goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep en werk af met een lepeltje zure room, pancetta, pistachenoten en peterselie.