De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Pompoensoep

Ingrediënten

  • 1  butternutpompoen
  • 1  tomaat
  • 1  ui
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 deciliter room

Instructies

  1. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Emondeer de tomaat door ze 15 tellen in kokend water onder te dompelen. Spoel ze na met koud stromend water. Verwijder het vel.
  3. Ontpit en snij de tomaat vervolgens in stukjes.
  4. Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie.
  5. Voeg de groenten toe. Kruid met peper en zout en laat even stoven.
  6. Giet de bouillon erbij en laat een half uurtje koken op een zacht vuur.
  7. Mix de soep.
  8. Serveer met de room.