De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Polpette met pijnboompitten en gedroogde tomaten

Ingrediënten

  • olijfolie
  • grote ui (fijngesneden)
  • 800 gram gemengd gehakt
  • 1  kopje panko
  • 1  ei
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 8  gedroogde tomaten (fijngesneden)
  • 1  bosje basilicum (fijngesneden)
  • peper & zout

Instructies

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Fruit de fijngesneden ui goudbruin en laat afkoelen.
  2. Meng het gehakt met de ui, de panko, het losgeklopt ei, de pijnboompitten, de gedroogde tomaten, de basilicum, peper en zout.
  3. Kneed er kleine balletjes van en bak deze kort aan in olijfolie. Zet ze daarna nog 15 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.