De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Pittige bloemkool uit de oven

Ingrediënten

  • 1  grote bloemkool
  • 2 theelepels sesamolie
  • peper en zout
  • 1  spaans pepertje, ontpit en fijngesneden
  • 1  kopje sesamzaadjes
  • 2  lente-uitjes

Instructies

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool.
  2. Bestrijk de bloemkool volledig met sesamolie.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Zet de bloemkool 1 uur in een op 200 °C voorverwarmde oven (of iets langer: check met een mes of de bloemkool gaar is).
  5. Bestrijk halverwege opnieuw met olie.
  6. Werk af met het pepertje, de sesamzaadjes en de lente-uitjes.