De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Penne met tomatensaus en tonijn

Ingrediënten

  • 500 gram penne (Barilla)
  • 2  blikjes wilde tonijn yellowfin (Imperial)
  • 1  ui (fijngesnipperd)
  • 1  teentje knoflook (geperst)
  • 1  courgette (in plakjes)
  • 2  wortelen (in schijfjes)
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1  blikje tomatenconcentraat
  • 4 eetlepels kappertjes
  • verse oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Kook de penne beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de look. Laat de courgette en de wortelen meestoven.
  4. Voeg de tomaten, het tomatenconcentraat en de oregano toe. Laat gedurende 15 minuten sudderen op zacht vuur. Meng de kappertjes onder de saus.
  5. Verdeel de penne over de borden. Schep de tomatensaus erover. Verdeel de tonijn over de saus.
  6. Dien op.