De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Penne met scampi’s en asperges

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 500 gram de cecco penne
  • 400 gram fisker daily scampi vannamei hso, ep, 26/30
  • olijfolie
  • 1  handvol verse tijm
  • 1  sjalot, fijngesneden
  • 250 milliliters witte wijn
  • 250 milliliters room
  • verse peterselie (fijngesnipperd)
  • verse bieslook (fijngesnipperd)
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de asperges en snij in stukjes van 3 cm. Leg de asperges in lichtgezouten koud water. Breng aan de kook. Laat even koken. Haal de pan van het vuur. Laat de asperges 10 à 15 minuten in het water rusten, tot ze gaar zijn. Giet af en hou kookvocht apart.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Pel de ontdooide scampi’s, doe ze in een kom en voeg de olijfolie, peper, zout en tijm toe. Meng en houd apart.
  4. Neem een grote pan en verhit een flinke scheut olijfolie. Voeg de sjalot toe en stoof tot deze glazig is. Bak de scampi’s rondom rond gedurende enkele minuten.
  5. Voeg vervolgens de aspergestukken toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak gedurende enkele minuten. Haal de scampi’s en de asperges uit de pan.
  6. Zet de pan terug op het vuur en giet er de witte wijn bij. Voeg de room toe. Zet het vuur lager en voeg de peterselie en de bieslook toe. Meng goed. Leng eventueel aan met wat kookvocht van de asperges.
  7. Laat de saus een beetje inkoken en voeg de scampi’s en asperges terug toe. Meng onder de pasta.