De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Penne Emiliana

Ingrediënten

  • 1  klontje boter
  • oliijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1  glas droge witte wijn
  • 2 deciliters groentebouillon
  • 2 deciliters room
  • peterselie – fijngesneden
  • peper en zout
  • 200 gram diepvrieserwtjes
  • 250 gram penne
  • 200 gram kookhamreepjes
  • 100 gram parmezaan, geraspt

Instructies

  1. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan. Fruit hierin de knoflookteentjes. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de groentebouillon, de room en de peterselie toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
  2. Voeg de erwten toe en laat gedurende 5 minuten zachtjes sudderen.
  3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng onder de saus.
  4. Meng de kookhamreepjes en de geraspte parmezaanse kaas onder het sausmengsel.