De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Pasta met zalm, prei en mascarpone

Ingrediënten

  • 540 gram atlantische zalmmoten (Fisker Daily)
  • olijfolie extra vierge (Coricelli)
  • 500 gram pasta (Soubry)
  • 1  klontje boter
  • 3  stammen prei (in ringen gesneden)
  • 250 gram mascarpone
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schik de zalmmoten in een ovenschaal. Overgiet met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
  4. Smelt de boter in een pan en stoof hierin de preiringen tot ze botermals zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de mascarpone onder de prei en laat even doorwarm op een zacht vuur.
  6. Verdeel de zalm in stukjes en meng onder het preimengsel.
  7. Meng de saus voorzichtig onder de pasta.
  8. Serveer onmiddellijk.