De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Pasta met tomaten, spekjes en rucola

Ingrediënten

  • 1  ui
  • olijfolie
  • 200 gram herta spekblokjes gerookt
  • 800 gram alvo gepelde tomaten
  • 500 gram spaghetti
  • peper
  • 1  handvol pijnboompitten
  • 100 gram rucola
  • 100 gram parmezaanse kaas

Instructies

  1. Snipper de ui en stoof aan in olijfolie.
  2. Voeg de spekblokjes toe en laat meestoven.
  3. Doe de gepelde tomaten erbij en laat eveneens meestoven.
  4. Breng een water aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar. Giet af.
  5. Rooster de pijnboompitten onder een hete grill. Schud ze regelmatig op.
  6. Meng de pasta onder de saus.
  7. Breng op smaak met peper.
  8. Werk voor het opdienen af met de rucola en de pijnboompitten. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.