De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Pasta met Alfredosaus

Ingrediënten

  • 400 gram spinazie
  • 50 gram pasta
  • 1  klontje boter
  • 150 gram roomkaas
  • 100 milliliters water
  • 1⁄2  kippenbouillonblokje
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • 100 gram parmezaan, geraspt
  • 160 gram gandaham (natuurlijk gedroogd)

Instructies

  1. Ontdooi de spinazie en giet het overtollige vocht weg.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  3. Verhit boter in een pan. Voeg de roomkaas, het water en het bouillonblokje toe. Meng goed en laat even sudderen om de saus in te dikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Roer de geraspte kaas door de saus. Voeg de spinazie en de stukjes gedroogde ham toe. Laat nog 5 minuten sudderen op zacht vuur.
  5. Meng de pasta door de saus.
  6. Dien op.