De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Parelhoenfilet met finé-champagnesaus, gevuld appeltje en truffelgratin

Ingrediënten

  • 4  parelhoenfilets
  • peper en zout
  • boter
  • 600 gram truffelgratin (kant-en-klaar)
  • 250 milliliters fine-champagnesaus (kant-en-klaar)
  • 4  gestoofde appeltjes (kant-en-klaar)
  • 200 gram veenbessencompote

Instructies

  1. Breng de parelhoenfilets aan beide kanten goed op smaak met peper en zout. Smelt een flinke klont boter in de pan en bak de filets aan beide kanten mooi goudbruin.
  2. Zet de truffelgratin in de oven.
  3. Verwarm de saus op een zacht vuur.
  4. Verwarm de appeltjes in de oven.
  5. Verwarm de veenbessencompote in een pannetje.
  6. Snij de filets in plakken en schik ze op de borden. Lepel de saus erover.
  7. Vul de appeltjes op met de veenbessencompote en zet ze erbij.
  8. Serveer met de gratin.