De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Parelhoen met witloof

Ingrediënten

  • 1  stevige parelhoen
  • 6  stronkjes witloof uit volle grond
  • 1 eetlepel lopende honing
  • 1 eetlepel zachte witte wijnazijn (bv. sherryazijn)
  • 2 eetlepels versnipperde bieslook
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zeezout

Instructies

  1. Snij de parelhoen in de lengte in twee. Snijd dan de billen van de twee helften. Kruid het vlees met peper en zout. Snijd het witloof in stukjes van een cm.
  2. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot. Leg de stukken parelhoen met de velzijde naast elkaar in de olie. Laat ze 2 tot 3 minuten aankleuren.
  3. Draai de stukken parelhoen om en laat ze nog 2 minuten verder bakken.
  4. Haal het vlees uit de stoofpot.
  5. Giet de honing in de pot. Laat even bakken tot de honing een karamelkleur krijgt.
  6. Doe het witloof in de pot en meng goed. Giet de witte wijnazijn en een eetlepel water bij het witloof. Kruid met peper en zout.
  7. Leg de stukken parelhoen op het witloof. Zet het deksel op de pot en laat het geheel op een zacht vuurtje gedurende een kwartier tot 20 minuten verder garen
  8. Leg de stukken parelhoen even op een warm bord. Doe de versnipperde bieslook bij het witloof. Meng en verdeel het witloof over de warme borden. Leg er de parelhoen bovenop. Gebruik de braadjus als saus.
  9. Tip: om te controleren of de parelhoen goed gaar is, prik je even met een mesje in een van de bouten. Wanneer het vocht dat eruit stroomt doorschijnend wit is, dan is het vlees gaar.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Wolfberger Pinot Gris 2014

Wit,
Frankrijk, Elzas