De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Papillotte van rode poon met sinaasappel en dille

Ingrediënten

  • 4  poontjes van 400 g elk
  • 4  takjes tijm
  • 4  takjes rozemarijn
  • 1 bosje dille
  • 2  sinaasappels (onbespoten)
  • 1  citroen (onbespoten)
  • 1  limoen
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 snufje peper en zout
  • 1  aluminiumfolie

Instructies

  1. Snijd met een dunschiller de gekleurde schil van de sinaasappelen en de citroen.Versnijd in fijne reepjes. Doe de zeste in een potje en overgiet met koud water. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken. Giet af en houd de schilletjes bij.
  2. Verwijder de kieuwen uit de ponen. Peper en zout de vissen langs buiten en langs binnen. Steek in de buikholte een takje tijm, een takje rozemarijn en een paar takjes dille.
  3. Olie 4 stukken aluminiumfolie in met olijfolie. Leg er de ponen op.
  4. Verdeel de zeste van sinaasappel en citroen over de vissen. Bestrooi elke vis met een eetlepel grof gehakte dille.
  5. Plooi de aluminiumfolie een beetje dicht. Besprenkel elke vis met een eetlepel sinaasappelsap en een paar druppels citroensap. Rasp met een fijne rasp wat limoenschil over de vissen. Overgiet elke vis met een streepje olijfolie.
  6. Plooi de papillotten toe en rol de zijkanten op zodat de pakjes luchtdicht zijn. Schuif de ponen gedurende een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven die afgesteld staat op 180 °C.
  7. Tip: serveer met rijst, gemengd met stukjes gekookte of gestoofde groenten.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Monte Palma Rueda Verdejo 2013

Wit,
Spanje,