De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Paddenstoelensalade met curry

Ingrediënten

  • 500 gram zeer verse witte paddenstoelen
  • 1  citroen
  • 1 koffielepel zacht currypoeder
  • 10 centiliters yoghurt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
  • peper en zout

Instructies

  1. Maak eerst de vinaigrette: meng de yoghurt, currypoeder, een streepje citroensap, peper en zout. Klop goed door elkaar met een garde.
  2. Bak de pijnboompitten even op in een pannetje met antikleeflaag, zonder vetstof. Laat de pitten een kleurtje krijgen. Dat duurt normaal een halve minuut. Hou apart.
  3. Ontsteel de schoongemaakte paddenstoelen en snijd de champignons in schijfjes. Besprenkel de schijfjes met wat citroensap en meng voorzichtig.
  4. Overgiet de paddenstoelen met de curryvinaigrette en meng. Bestrooi met verse fijngehakte koriander en de pijnboompitten. Serveer.
  5. Tip: deze salade smaakt heerlijk bij gegrild lamsvlees. Of gewoon als hapje of voorgerecht.