De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Ovenschotel met gnocchi

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3  uien (in ringen gesneden)
  • 1  courgette (in stukken gesneden)
  • 1  kruidentuiltje met rozemarijn, tijm en laurier
  • 1  blikje tomatenpuree
  • 1 deciliter witte wijn (Galatheo pinot grigio)
  • 1  bokaal elvea passata rustica
  • peper en zout
  • oregano
  • gerookt paprikapoeder
  • 500 gram poggiolino gnocchi tricolore
  • 1  klontje bertoli bakken en braden
  • 1  bol mozzarella (in schijfjes gesneden)
  • 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • enkele blaadjes basilicum

Instructies

  1. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en stoof hierin de uiringen en de stukjes courgette. Voeg het kruidentuiltje toe alsook de tomatenpuree.
  2. Giet de witte wijn erbij.
  3. Voeg de passata toe. Kruid met peper en zout.
  4. Breng op smaak met de oregano en het gerookt paprikapoeder. Laat pruttelen op een zacht vuur.
  5. Kook de gnocchi gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  6. Smelt de boter in een pan en bak hierin de gnocchi.
  7. Voeg de saus toe. Leg de mozzarellaschijfjes erop. Bestrooi met de geraspte kaas.
  8. Laat kort gratineren onder de grill.
  9. Werk af met de basilicum.